Veiligheidstips op een event

Je kent het vast wel: je bent op een evenement, bijvoorbeeld een festival, conferentie of een dansfeest, en je loopt met veel waardevolle spullen rond. Zo heb je natuurlijk een identiteitsbewijs bij je, maar waarschijnlijk ook je telefoon en geld. Dit mag niet kwijtraken of gestolen worden! Hieronder volgen wat tips die je in acht kunt nemen om jouw evenementbezoek wat veiliger te maken!

Berg spullen op

Ten eerste: kom niet met je hele hebben en houden naar event toe. Neem alleen het nodige mee. Des te minder cash je bij je hebt, des te beter. Bovendien is het ook niet verstandig om een grote rugzak mee te nemen, deze mag namelijk vaak niet naar binnen. Gebruik in plaats daarvan een heuptasje of ander type money belt, waardoor je je spullen dicht op je lichaam draagt en dus minder snel gestolen kunnen worden. Mocht je toch een grote tas meenemen, berg deze dan op in één van de vele event lockers die op de locatie geplaatst zijn. Zo raak je je tas met volledige inhoud niet kwijt! Op elockers.nl vind je nog meer tips hierover.

Let goed op je drankje

Dit geldt natuurlijk niet of nauwelijks op een zakelijk congres, maar wel tijdens festivals of andere feesten: let goed op je drankje! Het is niet onbekend dat er verdovende middelen rondgaan en dat deze soms in de drankjes van niets vermoedende feestgangers worden gestopt. Scherm je drankje dus goed af als je rond gaat lopen, houd het goed in de gaten en neem niet zomaar drinken aan van mensen die je niet kent. Wees dus voorzichtig!

Blijf bij elkaar

Hoogstwaarschijnlijk zul je niet in je eentje naar een festival gaan. Blijf zo dicht mogelijk bij je vrienden om elkaar niet kwijt te raken, want elkaar weer vinden in een grote ruimte met veel mensen is namelijk een hels karwei. Houd elkaar goed in de gaten en als je je gaat verplaatsen, kun je elkaar bijvoorbeeld vasthouden. Houd elkaar goed in het oog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *