Vakantie plannen voor de zomer van 2021

Iets wat voorheen heel normaal was, is het opeens niet meer. We zitten in de laatste maand van 2020 en zien steeds meer berichten in de media voorbij komen waarin sterk wordt geadviseerd om niet te reizen. Veel mensen gingen voorgaande jaren in deze periode op vakantie. Denk aan wintersport, familie bezoeken of de warmte opzoeken. We hebben nu meer tijd in Nederland waar we ons ook kunnen vermaken. Hoe zit het nu met vooruit plannen voor je zomervakantie? Handig om te doen of toch niet?

Kijk naar wat wel mogelijk is op de lange termijn

Een verre reis plannen is misschien voor 2021 niet zo handig. De tijden waarin we leven zijn erg onzeker op het gebied van reizen. Zo hebben we gezien hoe mensen met vliegtuigen opgehaald zijn uit andere landen waar de grenzen gingen sluiten. Wil je graag op vakantie en iets gaan plannen? Kies dan voor een luxe vakantiehuis in de Dordogne waar je met de auto naartoe kunt. Het is veiliger, omdat je niet met veel mensen in contact komt zoals op een vliegveld en in het vliegtuig.

Lees je goed in

Wil je toch een vakantiepark in Frankrijk bezoeken en een vliegreis maken? Lees je dan goed in. Weet dat in sommige gevallen geld niet wordt teruggestort of dat je niet je reis kunt wijzigen of annuleren. Kijk naar je eigen reisverzekering en houdt de corona regels goed in de gaten. Ook wanneer je ergens gaat boeken is het goed om te kijken naar het corona protocol. Ieder vliegmaatschappij hanteert andere regels. Hetzelfde geldt voor reisverzekeringen en landen. Mocht het toch nog niet mogelijk zijn om op vakantie te gaan kun je in ieder geval de vakantie verplaatsen voor later in het jaar of voor de zomer van 2022.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *