Party time!

party artikelen

Een feest geven is hartstikke leuk en kan heel makkelijk zijn. Hoe leuk is het als je gasten nog lang napraten over dat goede feestje bij jou! Hoe pak je dat aan?

Thema

Geef je feest een thema. Dat kan zijn wat je maar wilt en het is heel handig, omdat je het hele feest daar aan kunt ophangen! Je kunt bijvoorbeeld een land nemen als thema, een kleur, een popgroep, een decennium, Hollywood/film, je kunt het zo gek vast wel bedenken!

party artikelen

De uitnodiging

Heb je eenmaal je thema uitgekozen, maak dan je uitnodigingen en geef of stuur deze ruim op tijd. De uitnodiging kun je al helemaal in je gekozen thema maken en verzoek je gasten om in themastijl gekleed te komen. Dan kan de voorpret voor hen ook alvast beginnen als zij op zoek gaan naar gepaste kleding en andere party artikelen.

De aankleding van de ruimte

Met jouw gekozen thema ga je aan de slag om de ruimte waar je jouw party houdt, aan te kleden. Kies je bijvoorbeeld Mexico als thema, dan kun je alles in Mexicaanse kleuren versieren, hang een Mexicaanse vlag op en zoek er allerlei dingen bij die met Mexico te maken hebben: gitaren, echte of nep-cactussen, sombrero’s. Kies je voor thema film, leg dan een rode loper uit, haal filmposters bij de plaatselijke bioscoop en koop of maak van karton een actie-bordje en een nep Oscar-beeld.

Op jouw topfeest wordt natuurlijk ook gedanst. Maak een playlist met muziek in de stijl van jouw thema. Tot slot de hapjes en drankjes. Ook deze kun je heel goed in thema maken. Bij het Mexico-thema maak je kleine taco’s of enchilada’s. Ook allerlei party artikelen als bekers, bordjes, slingers en ballonnen zijn er in thema te vinden.

Vergeet je buren niet!

Wordt het een laat of luidruchtig feestje? Vergeet je niet om je buren op de hoogte te stellen of nog beter: nodig ze uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *