Organiseer zelf een silent disco thuis!

silent disco thuis

Wil je graag een feestje organiseren zonder dat de buren er last van hebben of yoga uitoefenen zonder omgevingsgeluiden? Dan is een silent disco huren de ideale oplossing hiervoor. Het huren van een silent disco set is namelijk zeer eenvoudig en goedkoop. Hieronder leggen wij je uit hoe je een silent disco zelf moet organiseren.

Wat is een silent disco?

Allereerst is het handig om te weten wat een silent disco is. Een silent disco is een stille disco, waarbij de DJ muziek draait, zonder dat de omgeving dit hoort. De omgeving zal alleen wat danspasjes en een aantal meezingende mensen horen. Ook kan een instructeur instructies via de zender geven aan de deelnemers bij bijvoorbeeld yoga. Iedereen draagt een koptelefoon, waarmee hij/zij zelf het volume kan bepalen en DJ of kanaal kan kiezen. Door de kleur van het lampje op de koptelefoon kunnen anderen zien naar welke DJ of kanaal je luistert. Op deze manier word je niet afgeleid door omgevingsgeluiden. Een silent disco is dus eigenlijk overal mogelijk, zowel binnen als buiten en de kans op gehoorbeschadiging kan je verkleinen, door het geluid zachter te zetten. De koptelefoons gaan wel 8 uur mee en als je ze langer wilt gebruiken krijg je er opladers bijgeleverd. Ze bieden hogere geluidskwaliteit dan een normaal feest met speakers en met deze koptelefoons kun je ook praten met elkaar, door het volume wat lager te zetten.

Hoe werkt het huren van een silent disco?

Als je zelf een silent disco thuis wilt organiseren, kan je eenvoudig een silent disco set huren. Door het huren van een silent disco set heb je meteen alle benodigdheden voor jouw feestje en dat ook nog eens tegen een zeer scherpe prijs. Het huren van een silent disco is namelijk een stuk voordeliger dan het kopen van een silent disco set. Bij het huren van een silent disco krijg je een zender met een bereik van wel 200 meter, die je met de bijgeleverde kabels verbindt met je laptop, smartphone of DJ set. Als de zender(s) is/zijn aangesloten kan iedereen zijn/haar favoriete muziek luisteren en via de knop aan de zijkant van de koptelefoon switchen tussen de kanalen. Bij 3 zenders kan je tussen 3 kanalen kiezen en bij 1 zender kan je dus niet switchen. Je hoeft verder zelf niks te regelen, alleen de muziek en een ruimte waar je gaat feesten met drankjes en hapjes en de retourzending. De silent disco sets kunnen ook gemakkelijk gebruikt worden voor workshops, seminars en lezingen. Wel geldt dat je de sets alleen kan bestellen vanaf 6 koptelefoons, maar daar zit je al snel aan. Huur dus snel een silent disco set en blijf niet langer wachten, want dit regel je heel eenvoudig zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *