Hoe regel je een trouwreceptie

Ben jij al klaar voor je grote dag? Wij snappen dat het ontzettend spannend is om te trouwen en daarom willen wij jou zo goed mogelijk voorbereiden op deze prachtige dag. Je zult al je wensen vast al hebben besproken met je vrienden en familie. Daarom is het nu tijd voor actie! Een belangrijk onderdeel van je bruiloft is de trouwreceptie. Maar hoe regel je dit?

Wat is een trouwreceptie

De trouwreceptie is het moment na het zeggen van het ja-woord. Bij een trouwreceptie krijgen de genodigden de kans om je te feliciteren en eventueel een cadeau te geven. Dit kan voor jezelf erg druk zijn en daarom is het belangrijk dat je je hier goed op voorbereid. 

Voorzieningen

Een trouwreceptie wordt meestal op dezelfde locatie gehouden als waar het ja-woord gezegd wordt. Bij CCD Nederland kun je terecht voor trouwauto verhuur, waar je naar deze locatie gebracht wordt in stijl! Daarnaast is er bij de trouwreceptie de gelegenheid om met elkaar te proosten en die prachtige bruidstaart officieel aan te snijden. Op de locatie moeten er dus horecavoorzieningen zijn.

Maak een draaiboek

Wil je dat alles volgens plan gaat? Dan kun je je trouwreceptie natuurlijk ook uitwerken in een draaiboek. Houd er wel rekening mee dat niet alles volgens plan kan gaan en dat dingen soms wat uit kunnen lopen. Een draaiboek is daarom ontzettend geschikt als rode draad voor de trouwreceptie.

Kosten van trouwreceptie

De kosten van de trouwreceptie kun je eigenlijk heel makkelijk berekenen. Voor de locatie en voorzieningen kun je een offerte aanvraag doen. Je kunt ongeveer nagaan hoeveel er per persoon gedronken wordt, waardoor je dit in de prijs kan berekenen. Ga ongeveer uit van €15,- per persoon. Een trouwreceptie duur namelijk vaak hooguit 2 uur, waarin er gemiddeld 3 drankjes gedronken worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *