De Silent piano wordt steeds populairder

piano silent

Een piano die akoestisch is, maar waarbij je ook een koptelefoon kan gebruiken. Dat heeft vele voordelen, zoals oefenen zonder dat anderen er last van hebben. Maar ook nadelen, want de piano wordt toch een klein beetje anders en de akoestische piano iets minder mooi. Er is daar een mooie uitleg over te vinden via Emile van Leenen Piano’s via deze link. Daar wordt uitgelegd hoe het mechaniek van de piano kan veranderen bij het inbouwen van een silent systeem. 

Er is weinig verschil tussen het inbouwen van een silent systeem in een tweedehands piano of in een nieuwe piano. Soms wordt er beweerd dat het wel iets beter is om een silent systeem in te laten bouwen in een tweedehands instrument omdat er dan soms extra aandacht wordt besteed aan het intact houden van het oude instrument. Maar de verschillen hierin lijken niet heel groot. De silent systemen worden steeds verder ontwikkeld met meer functies, zoals opname mogelijkheden en bijzondere klanken, via het display van het instrument of zelfs met een app van de telefoon. 

Veel mensen vergeten dat het zelfs mogelijk is om een silent systeem in een vleugel in te bouwen. De meningen hierover en het effect op het akoestische instrument zijn wel verdeelt. Laat je daarom goed door verschillende specialisten informeren. 

Daarnaast zijn er nog zelfspelende piano’s en vleugels, dit zijn geen silent vleugels en worden ook wel disklavier genoemd. Enkele voorbeelden van deze piano’s en vleugels zijn op youtube te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *