De organisatie van een schoolkamp

Is het tijd voor een schoolkamp? Dan moet de organisatie natuurlijk tot in de puntjes goed zijn. Vooral omdat het met kinderen is, moet je zelf alles regelen en met veel dingen rekening houden. Je kunt veel soorten activiteiten ook doen, maar je wilt natuurlijk wel dat iedereen kan deelnemen aan dit schoolkamp. We leggen je daarom kort uit hoe jij het beste een schoolkamp kan organiseren waar iedereen blij van wordt. 

Een budget

Je kunt vanuit school een bepaald budget hebben wat je mag besteden aan het schoolkamp. Dit moet natuurlijk in overleg met de ouders van de leerlingen worden gedaan. Nadat het budget bekend is, is het slim om na te gaan voor welke onderdelen je geld neer moet leggen en hoeveel zit zou moeten zijn. Stap voor stap zul je zien dat je het budget nuttig besteed.

Juiste locatie

Vervolgens is het belangrijk om te weten waar het schoolkamp gehouden wordt. Je kunt bijvoorbeeld naar Kampeerterrein de Abbert voor een schoolkamp in Flevoland. Hier hebben zij een groot terrein waar je meerdaags een schoolkamp kan organiseren. Tussen de bossen op het veld is een ideale plek om met de kinderen heen te gaan.

Activiteiten

Wanneer je weet waar je heen gaat is het belangrijk om uit te zoeken wat je graag met de kinderen zou willen doen. Je kunt onder andere een zeskamp organiseren met verschillende onderdelen en waarbij er één team is die de winnaar wordt. Daarnaast is een kampvuur natuurlijk erg leuk en vergeet ook de bonte avond niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *