Buitenevenement organiseren? Hier moet je op letten!

Buitenevenement

Buitenevenement

Het organiseren van een buitenevenement is niet even gemakkelijk als het organiseren van een achtertuin feestje. Waar je bij een achtertuin feestje alleen hoeft te zorgen voor drinken, hapjes, muziek en zitplaatsen, komt er bij een groter evenement een stuk meer kijken. Afhankelijk van de omvang van het evenement moet je aan bepaalde eisen voldoen, anders krijg je geen vergunning en eventueel een boete. Let daarom bij het organiseren van een buitenevenement op de volgende punten:

Overdekking bij slecht weer

Als het regenachtig weer is of als er zelfs kans is op onweer, zorg dan voor een tent met een overkapping voor het geval het regent. Het huren van een pagodetent is hier een zeer goed idee, omdat ze bestand zijn tegen slecht weer en nog steeds mooi zijn, wat betekent dat je je nergens zorgen over hoeft te maken.

Omdat je een pagodetent niet vaak gebruikt raden wij niet aan om er zelf een te kopen. Een pagodetent huren is uiteindelijk een stuk goedkoper en makkelijker, je hoeft hem namelijk niet zelf te bouwen, af te breken en op te slaan. Als de tent geregeld is, kan jij je focussen op de volgende belangrijke punten.

Toiletten

Als het evenement veel bezoekers krijgt dan zijn toiletten verplicht. Per 150 bezoekers moet je namelijk een toilet plaatsen, en het minimum staat al op twee. Mannen en vrouwen toiletten moeten gescheiden zijn en zich op loopafstand bevinden van het evenement zelf.

Net als de tenten kan het huren van een toilet een makkelijke oplossing zijn. Huren is goedkoop, en als het evenement maar één dag duurt, hoef je je geen zorgen te maken over het legen of opslaan ervan. Rangschik de toiletten gewoon op een mooie plaats naast elkaar volgens jouw wensen.

EHBO post

Net als de toiletten is er ook wetgeving voor eerste hulp bij een ongeval op evenementen. Per 750 bezoekers moet er minimaal één gecertificeerde EHBO’er aanwezig zijn. Als je minder bezoekers verwacht raden wij nog steeds aan om wel voorzorgsmaatregelen te nemen. Richt een plek in waar je eventuele ongevallen kunt behandelen en zorg dat je het telefoonnummer van een hulpverlener bij de hand hebt. Omdat er op evenementen vaak voldoende gedronken wordt zit een ongeluk in een heel klein hoekje, dus wees voorbereid.


Dus als je een evenement moet organiseren, focus dan niet alleen op de drank en muziek. De omgeving van het evenement is net zo belangrijk. Bij Kuijf kan je eenvoudig een pagodetent huren, en er zijn ook tal van plekken waar je een dixie kan huren. EHBO is niet altijd verplicht, maar hou er wel rekening mee. Vaak zijn er vrijwilligers, maar een vergoeding is natuurlijk wel op zijn plek. Veel succes met het evenement en bedankt voor het lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *