Ben jij al voorbereid op carnaval?

In Nederland kun je er op sommige plekken niet meer omheen. Er moet carnaval worden gevierd! En dat wordt altijd groots uitgepakt. In steden als Maastricht, Tilburg, Den Bosch, Breda, Eindhoven en Oldenzaal is carnaval onmisbaar. Van oorsprong is carnaval een katholiek feest, maar heeft zich in de afgelopen jaar ontwikkeld in een feest voor iedereen die maar enigszins betrokken is bij de carnavals plekken. Maar ben jij al voorbereid op de volgende carnaval?

Carnavalskleding

Bij carnaval hoort natuurlijk ook carnavalskleding. Hierbij haalt iedereen de gekste kleding uit de kast om carnaval in te vieren. Hoe uitbundiger de outfit, des te beter het feest. Ga bijvoorbeeld voor de boerenkiel, aap of circusdirecteur! Bij de carnaval draait het niet om de mooiste outfit, maar om de gekste outfit die bij jou past.

Ken de liedjes!

Weet jij al naar welke stad je gaat om carnaval te vieren? Leer dan vast de lokale carnaval meezingers uit je hoofd! Zo val je niet buiten de boot als iedereen om je heen alle liedjes kent en jij geen idee hebt wat ze zingen. De meest bekende carnavalsliedjes in Tilburg zijn bijvoorbeeld:

  • Veul Gère – Un Lekker Delleke;
  • CV De Kòljakkers – Mèn Nie Bèlle;
  • Co de Rood & Vo Kale – Noord Korea;
  • ALAAFTERPARTY – Unne Echte Kruik;
  • CV D’r Neffe – Mèn Nie Bèlle;
  • CLAPLOOPERS & Ferry van de Zaande – Niet Naar Huis.

Wanneer je naar Tilburg gaat, zorg er dan wel voor dat je volledig afgestemd bent voor de carnaval in Tilburg. Breng hiervoor eens een bezoekje aan dé carnavalswinkel in Tilburg: De Feestspecialist XXL.

Hydrateer!

Carnaval duurt langer dan één dag, hou er dus rekening mee dat je niet meteen na de eerste avond brak bent. Neem dus af en toe een water tussen alcoholische drankjes, zodat je er zeker van bent dat je langer dan één dag mee kan. De kans is groot dat je mee zult drinken met de menigte, waardoor je niet zo snel op jezelf gaat letten. Je kunt eventueel met je vrienden afspreken dat jullie een beetje op elkaar zullen letten en elkaar ook af en toe een non-alcoholisch drankje geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *